POSE skapar tv-historia

POSE skapar tv-historia

POSE är en dansmusikalserie som utspelar sig i 1980-talets New York. Ett New York som genomgår en kulturell och finansiell revitalisering, samtidigt som några av dess ljusaste ljus släcktes av AIDS. Det är en berättelse om människor som dagligen pendlar mellan förtvivlan och hopp, och gör det med ”swagger” och mänsklighet. Producenterna Ryan Murphy, Brad Falchuk och Steven Canals har skapat en serie om kön, ras och identitet , några av de största frågorna i vår tid på 2000-talet, och har genom att välja 1980-talets New York och "drag balls" som miljö, på ett paradoxalt sätt lyckats göra dessa frågor mer aktuella.

Producenterna har till stor del anlitat transpersoner för att skriva och regissera, bland annat författaren och aktivisten Janet Mock, Transparent författaren Our Lady J, Queen Sugar producenten Tina Mabry, och A Kid Like Jake regissören Silas Howard. Pose samlar dessutom en stark ensemble av skådespelare som ges möjlighet att porträttera dessa liv som sällan ses på tv. Serien har redan skrivit tv-historia genom att ha fler transpersoner i huvudrollerna, och överlag fler HBTQ-personer (runt 50 totalt) på rollistan, än någon annan serie i amerikansk tv, någonsin. Se serien på Netflix eller HBO Nordic. 

 

Mingla med oss i Almedalen!

Mingla med oss i Almedalen!

IG-tipset: Indya Moore

IG-tipset: Indya Moore