Jämställdhet i fokus på årets Way out west

Jämställdhet i fokus på årets Way out west

Spotify och deras Equalizer Project är officiell partner till årets upplaga av Way Out West. Att det går att skapa en festival med hälften män och hälften kvinnor på scenen har Way Out West redan visat. Men producenterna och låtskrivarna bakom artisternas mest spelade låtar består fortfarande till största delen av män, och det vill Spotify lyfta fram genom projektet Equalizer.

Det handlar inte om att vi har en brist av fantastiska kvinnliga låtskrivare och producenter utan snarare om att de ska få utrymme, skapa nätverk och komma in i rätt sammanhang. Vi är jätteglada över att teama upp med Way Out West och lyfta frågan i musikbranschen, men också för allmänheten, säger Jenny Hermanson, Spotifys nordiska vd till Svenska Dagbladet.

 För Way Out West-besökarna kommer det att innebära bland annat "Equalizer talks" – samtal och diskussioner med jämställdhet i musikbranschen i fokus, ledda av Linnea Henriksson. Det kommer också att finnas en pop up-studio där besökarna får möjlighet att prova på att producera. Way out West hålls 8-10 augusti i Göteborg.

IG-tipset: Indya Moore

IG-tipset: Indya Moore

Majbrevet