Sharon Hayes, Echo på Moderna Museet

Sharon Hayes, Echo på Moderna Museet

Sharon Hayes är en amerikansk konstnär som i performance, fotografier och ljud- och videoverk lyfter in aktivismen på konstscenen. Hayes arbetar med kraften i det talade ordet, från den personliga rösten till aktivism i sociala frågor och är en av mest tongivande rösterna inom amerikansk politisk samtidskonst.

 I utställningen finns tidiga och helt nya verk. I videoinstallationen ”In My Little Corner of the World, Anyone Would Love You” (2016) iscensätts det avgörande arbetet inom feministisk och queer gräsrotsrörelse som skedde under 1950–1970-tal, där ord sattes på erfarenheter och drömmar som det inte tidigare kunnat talas om. Verket ingår i Moderna Museets samling och utgör utgångspunkten för utställningen som är Hayes första i Stockholm. Echo pågår fram till 11 augusti 2019. Ett samtal mellan Hayes och Every Ocean Hughes om utställningen konst och kärlek som spelades in i samband med öppningen kan du se här!

Anna Ryott: ”Change goes where the money flows”

Anna Ryott: ”Change goes where the money flows”

IG-tipset: Muslimska Feminister

IG-tipset: Muslimska Feminister