En kvinnas röst

En kvinnas röst

Utställningen En kvinnas röst öppnade den 8e mars på Hallwylska museet i Stockholm. Den 8 mars är Internationella kvinnodagen - och det är i år exakt 100 år sedan svenska kvinnor fick allmän rösträtt.

Utställningen är berättelsen om kvinnors kamp för frigörelse och en plats i samhället. När kvinnor kring 1900 organiserade sig för att vinna rösträtt, var Wilhelmina von Hallwyls, (grundare av Hallwylska museet) äldsta dotter Ebba von Eckermann en av dem som klev ut i offentligheten. Utställningen grundar sig i Ebbas arbete i kvinnorörelsen där hon på olika sätt var framstående, som första ordförande och medgrundare i Moderata kvinnoförbundet, aktiv inom Fredrika Bremer rörelsen, Röda korset och Scoutrörelsen.

Utställningen pågår till den 18e augusti 2019. I samband med utställningen anordnas ett program med tesalonger och skrivarstuga, se programmet här!

Månadens Womeneur

Månadens Womeneur